HALLO MENS! It’s a wrap

Wat was het tof! M’n eigenste event HALLO MENS! op 14 juni 2019. Er waren 75 mooie, bijzondere en unieke mensen aanwezig. Om onze band te bekrachtigen en de slingers op te hangen dat we al zo’n tijd met elkaar op pad zijn. Want; ‘samen’ is niet vanzelfsprekend.

Business as a force for good & verbinding

Het markeerde een nieuwe fase in ondernemerschap: verder onder eigen naam. In lijn met waar ik ben uitgekomen en met waar ik voor ga. Keywords: aanjagen van business as a force for good, bouwen & laten groeien van merken met mooie missies, positioneren & profileren en betekenisvol leiderschap. De essentie? Het verbinden van mensen. Want dan worden missies gerealiseerd. En wordt de wereld een beetje mooier. Mijn aanbod: interim merkenbouwen, coaching en spreken. Het klopt als een bus daarin nu ook meer zelf te voorschijn te komen. Incl. nieuwe site. 

Een geraakt mens…

Ergens in 2017 begon die menselijke verbinding me persoonlijk meer en meer te raken en ook: pijn te doen als het er niet is. Ik word blij van bedrijven die van inclusie hun speerpunt maken en geraakt door filmpjes en nieuws over menselijke betrokkenheid. Ik houd het niet droog als de verbindende spreekstijl van de Canadese premier Trudeau langskomt of de mensgerichte leiderschapsstijl van de Nieuw Zeelandse premie. Yes, zo kan het dus ook! En dat nog wel op het hoogste politieke niveau. Ik besefte: zonder verbinding & betrokkenheid gebeurt er helemaal niks. Op mijn bucketlist prijkt nu een lezing voor de jaarvergadering van de VN over exact dat onderwerp. 😉

…met een mensen-missie

Als er niet zoveel ‘samen’ en inclusie is, komt dat nu binnen. Vooral de vluchtelingencrisis raakt; al die ontheemde mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Ik zie: strijd is overal. Ook onder eigen dak als de liefste puberdochters elkaar de hut uitvechten om een truitje. Wanneer ik er zelf niet uitkom in de liefde. Op Lesbos – tijdens een week vrijwilligen in de vluchtelingenkampen – barstte mijn hart open. Op de bodem van m’n ziel landde deze waarheid: we zitten sámen in het schuitje. Wij zijn allemáál mensen en gelukszoekers. Nu ga ik bewust voor meer verbinding tussen mensen en een inclusieve samenleving. Een wereld waarin iedereen telt en meedoet. 

Tip 1: Doe iets!

Als het mij ligt, draagt elke onderneming en ondernemer bij. Aan een betekenisvol bedrijfsleven met een purpose en aan meer menselijke verbinding. Om het je makkelijk te maken in beweging te komen, heb ik deze HALLO MENS!-menukaart opgesteld. Speciaal voor het gezelschap dat bij HALLO MENS! was of had willen zijn: doe iets van de Lesbos-kant en overweeg tenminste één ding uit het aanbod gericht op je werkcontext.

  • Mee naar Lesbos van 13 – 20 oktober: #nietlullenmaarpoetsen –  klik HIER voor meer info
  • Doneren voor Lesbos/ Because We Carry – MAIL of APP me het bedrag dat je wilt doneren, dan ontvang je van mij een tikkie
  • Inspiratielezing over Do Good Branding – neem CONTACT met me op
  • Inspiratielezing over Mensen, Verbinding & Inclusie – neem CONTACT met me op
  • Deep Dive HALLO MENS! in je onderneming & merk: maatwerk – lees deze CASE en neem CONTACT met me op

Tip 2: Onderneem betekenisvol, het maakt je woest aantrekkelijk

Tijdens HALLO MENS! vertelde ik hoe ik organisaties help om te groeien in financiële én maatschappelijk waarde. Eén aspect daarvan is de P van Purpose. Kies een hoger doel; een zaak waaraan je je zaak met passie wilt wijden. Focus op een oplossing voor dat probleem (in de wereld of stad of land) waaraan je als onderneming bijdraagt. Deze ligt vaak al verscholen in de business zelf. En anders laat je je inspireren door de 17 SDG’s van de VN. Begin met geven waar je genoeg van hebt. Je wordt er niet alleen woest aantrekkelijk van; het brengt ook geld in het laatje.

Tip 3: Ga voor duurzame verbinding met mensen in 3 stappen

Duurzame verbinding met mensen vraagt je, als merk en mens, te ontwikkelen in drie aspecten: het borgen van een gezonde en eerlijke win-win, het leven vanuit compassie (het vermogen om empathisch naast de ander te staan, in voor- en tegenspoed en elkaar niet los te laten) en inspirerend zijn. Want:
– samen kom je verder
– als je gewoon naast iemand gaat staan en er voor die ander bent met de wijsheid van je hart, ben je van wezenlijke betekenis voor de ander
– als je inspirerend bent, willen mensen meer van je en komen ze vanzelf bij je terug

Dank aan de mede-mogelijkmakers van HALLO MENS!

Om de mogelijkheid van betekenisvol ondernemen én inclusie in de wereld te zetten, sprak ik niet alleen zelf op HALLO MENS! Dank je wel Fenny Koppen (Riksja Travel), Michel Martens (o.a. betrokken bij Greyston, de Koekfabriek en Bakkerij Driekant), Lucas Mol (De Groene Afslag), Marnix Geus (The Present Movement) en Marjolijn Zwakman (van zichzelf) voor jullie geweldige en rake bijdrage. 🙏🏻